#1 Od: Jozef Kundlák, July 20th, 2007 05:40
Anyway, I must agree with Eugene. Why to re-invent something that is actually working? I would do with RoR Forum only if I would be interested in learning RoR that way or as a part of a project. But if that would mean unnecessary pain for me to develop and correct bugs in, I would rather stick with other verified solutions.
Súhlasím s Eugenom. Prečo objavovať znova Ameriku? Fórum v RoR by som robil iba vtedy, ak by som sa týmto spôsobom chcel RoR naučiť, alebo ak by to bolo súčasťou nejakého môjho projektu. Inak radšej zostanem pri iných osvedčených riešeniach.
#2 Od: Eugene Bolshakov, July 20th, 2007 05:15
Thanks Joe! Actually reading each post here is a challenge for me cause I don't know Czech :) But I'll keep on trying and will do my best to contribute.
The Dark Side... hehe...
#3 Od: Jozef Kundlák, July 20th, 2007 04:57
Aha! Temné sily sa tu zbiehajú 
In case you did not understand - the Dark Side is approaching :P
Anyway, welcome here Eugene and enjoy your stay and reading and do contribute, code, hack or do whatever else meaty work is required.
Joe
#4 Od: Eugene Bolshakov, July 20th, 2007 04:10
Hi guys. Perhaps I didn't understand everything you've written here, but the main idea that the forum about rails should be actually on rails is unjustified maximalism of course. 37signals promo sites are on php BTW, so really there's it's own perfect tool for each problem. But on the other hand there is beast (http://beast.caboo.se/) for example which is great indeed. The main advantage of using things like forums, blogs, etc written in rails is the fact that they are on the same framework (well, obvious, I know) so you always know where to find that and where to change to get this. And most php solutions have everything of their own (ORM if any at all, template engine, etc) which you have to get familiar with over and over again if you want to modify something (and very often having no or very poor documentation).
#5 Od: Patrik Jíra, July 19th, 2007 13:27
#6 Od: , July 19th, 2007 11:50
OK.. tak v tom pripade berte moji prvni prihlasku na migraci... :D
#7 Od: Patrik Jíra, July 16th, 2007 07:22
jasne, tady proste prevazuji vyhody nad defakto jedinou ideologickou nevyhodou:) a pro tu tady stejne neni misto. A navic, jeste jsem nezminil cenu hostingu, ktera minimalne v dobe zalozeni fora vysla take lepe pro php.
Pridavam znovu odkaz na http://railsforum.com/ a pripominku, ze pokud bude nekdo chtit zalozit forum o pascalu, urcite nebude psat toto forum v pascalu, jednoduse proto, ze nainstalovat behem peti minut forum v php je rychlejsi a ma to mnohaanasobne lepsi vysledek:)
Pokud se casem ukaze, ze forum ma budoucnost, a ukaze se par lidi, kteri by na migraci na rails chteli zapojit svuj um, ja proti rozhodne nebudu.
#8 Od: , July 16th, 2007 06:55
zdravim,
V tom pripade se omlouvam, necetl jsem vase pripominky a vysvetlovani proc je punBB pouzito.. Ja si take myslim, ze punBB, nebo phpBB je dobry produkt, jen me zarazelo pouziti k urcite technologii...
vismete si, ze treba forum o technologii asp je v asp, forum o technologii python, je v pythonu...
Jeste jednou se omlouvam.. ale myslim si, ze by to byl i prinos prot toto forum...
treba jako komunitni projekt by to byl dobry priklad
preji vsem hezky zbytek dne
#9 Od: Patrik Jíra, July 15th, 2007 16:54
Ukazte mi v RoR stejne funkcni, podporovanou a proverenou aplikaci jako je punBB a ja na ni velice rad prejdu:-) Myslim ze jsem to uz vysvetloval - mym pozadavkem bylo pustit forum co nejdrive tak abych se mohl starat o obsah fora, nikoliv o jeho vnitrnosti. Myslim, ze zrovna tohle rozhodnuti bylo spravne.
Myslim, ze by se nasla velka spousta uplne jinych problemu, ktere byste mohli vytykat a spolecne bychom je pak resili...
#10 Od: Tomáš Pavelka, July 15th, 2007 14:26
A je tohle nejaka prekazka proc nepouzivat forum? Nebo ho to nejaky zasadnim zpusobem znehodnocuje? :)
#11 Od: Honza Štěrba, July 15th, 2007 12:45
Zdravim,
taky jsem mel podobnou pripominku, ovsem myslenou spise jako vtip. To ze mam rad RoR neznamena, ze opovrhuju vsim ostatnim. V PHP nedelam a prace v PHP se doslova stitim a s usmevem ji odmitam. To ale neznamena ze v PHP neexistuje kvalitni produkty ani ze PHP je vylozene spatna techonologie, ktere bysme se tu meli vyhybat. Rozhodne bysme tu mohli ale o PHP mluvit co nejmene.
#12 Od: , July 15th, 2007 11:14
Zdravim, toto je asi jedina vec, ktera se mi na foru nelibi...
Forum pro RoR by melo byt vytvorene v RoR a ne v PHP :mad:
#13 Od: Josef Šimánek, December 5th, 2013 06:03
Tak tohle je po čase konečně vyřešeno.
Systém běží na Discourse, nejlepší zážitek je se zapnutým JavaScriptem